Rade harb de oala sparta
Et pluribus unum

"Nu merita sa plângi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plângi." Gabriel Garcia Marquez
 • Et pluribus unum
 • Aboneaza-te la insemnari
 • Blog Status
 • Vizitatori:
  106.101
   
 • Insemnari:
  43
   
 • Comentarii:
  57
   

"Moralitatea este atitudinea pe care o luam fata de oamenii care ne displac". Oscar Wilde

Magazin naturist
 

Controla-ti-as biletul si abonamentul
     media: 4.50 din 2 voturi

Citeam zielele astea ce mai scrie VisUrat despre ce se intampla in mijloacele de transport in comun (controlori, atitudine, s.a.m.d) si mi-am adus aminte de o faza din tramvai, de pe vremea studentiei.
Piata Unirii. Statia de tramvai. Aglomeratie, bilete necompostate, compostoare proaste, caini, fitze, cersetori si tot ce mai poate defini statia / mijloacele de transport in comun din Romania zilelor noastre.
Dau sa cobor din tramvai cand, fara sa vreau, sant martor al urmatoarelor evenimente: controlorii "au prins" un student (probabil) ce nu avea bilet si, hotarati sa nu ierte nimic (dupa cum le sta in fire), l-au luat la bani maruntzi. In momentul in care mai era putin pana se inchideau usile tramvaiului, studentul sare pe scarile tramvaiului in statie si intorcandu-se cu fata spre grupul de controlori, ramasi perplecsi, tzipa cat putu la unul din ei: "Te reneg, ba!" Urma cea mai "adevarata" replica pe care, recunosc, am putut sa o aud in viata mea, din gura unui controlor: "TERENEG e ma-ta, uai!"

Concluzia? Tind sa cred, ca, probabil, in clipa in care acel controlor face proces verbal pentru circulare neregulamentara in mijloacele de transport in comun, acesta e de natura manierata, daca nu de invidiat: "Subsemna-tul [...] menti-o-nez ca in datade [...] am prin-s circul-and fara abonament pe domnu-l ..."

Firea romanului are si calitatea de a extrapola orice eveniment singular unor generale, dar mai ales si pentru alte categorii sociale , dar ma intreb: "E o stare de fapt sau de drept?"Comentarii

Geniala faza, genial tipul, fantastic controlorul.
Sincer, intr-o mie de ani nu ma gandeam sa ii strig unui controlor "te reneg", dar imi lua o eternitate sa raspund la asta cu "tereneg e ma-ta". E mult prea tare!!
de varzastricata in data de 2007-03-19 00:36
Nu pot decat sa fiu de acord cu tine, batrane. Sant convins ca situatii de genu' au mai fost si chia mi-ar face mare placere sa le cunosc. Mult succes.
de kojocel in data de 2007-03-21 04:32


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare