Rade harb de oala sparta
Et pluribus unum

"Nu merita sa plângi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plângi." Gabriel Garcia Marquez
 • Et pluribus unum
 • Aboneaza-te la insemnari
 • Blog Status
 • Vizitatori:
  105.974
   
 • Insemnari:
  43
   
 • Comentarii:
  57
   

"Moralitatea este atitudinea pe care o luam fata de oamenii care ne displac". Oscar Wilde

Magazin naturist
 

Cum se scriu articolele in ziarele romanesti
     media: 5.00 din 1 vot

Mare taraboi in lumea bloggerilor ieseni vizavi de Lucian Postu si ale lui editoriale & blog, dar si despre Rares Neamtu si schimbarea liniei editoriale de la cotidianul Flacara Iasului.

1. Subiectul Lucan Postu: in definitiv, fiecare e liber sa scrie ce si cum vrea, despre ce vrea. Asta, desigur, daca te gandesti inainte ce mama naibii o sa se intample si cine o sa-ti sara in cap. Mare forfota si in jurul unui anumit act [?!] emis pe numele lui Postu (nu mai comentez), dat publicarii, cel mai probabil, pentru amuzamentul publicului larg. Noah, m-am amuzat si eu! :D Mai zi-le, Luciane, cate ceva baietilor, ca poate mai aflam ceva date autobiografice!

2. Subiectul Flacara Iasului: de cand cu linia editoriala noua, mare scandal ca nu se mai scrie dupa cum spunea "conducerea" ci dupa cum "vrem noi". Plecarea lui Rares Neamtu de la F.I. a starnit si mai mare valva si nu pentru ca nu au mai plecat oameni de la alte ziare, ci pentru ca acesta si-a insusit fostul site al ziarului in interes propriu, adica redirectionand-ul catre blogul sau, revoltat fiind, dupa cum zice gura lumii, ca nu mai vor sa scrie ce vrea muschii lui. Gest, parerea mea, de clasa -4, mai ales din partea unui om "de presa".

In fine, ce vreau sa spun vizavi de cele doua subiecte de mai sus este ca sa zice ca susnumitilor li se pune in carca tocmai faptul ca, scriind la comanda pana in clipa "dezastrului", au facut ce au facut ca sa fie "luati pe sus" de toata blogarimea.

Asa o fi, nu zic si nici nu o voi face, dar pe de alta parte ma gandesc: cine la ora actuala nu scrie la comnada in Romania? Vreau si eu un exemplu (din presa adica) care sa-mi contrazica parerea. Numai Lucian Postu si Rares Neamtu sunt aia? Sau iar ne ascundem dupa deget? Campanie la anticampanie?

Sa-mi zica mie careva ca reporterii nu fac materiale despre ce li se dicteaza! In ultima instanta: fiecare pe turta lui! Asa a fost si asa o sa ramana. Amin.

p.s. slava domnului ca nu-s reporterComentarii

Te rog sa urmaresti ce apare in Flacara Iasului si sa semnalezi (cu argumente) daca apare vreun material "comandat". In rest, e usor sa arunci acuze, dupa cum si tu ai semnalat mai sus.
de marius in data de 2008-03-22 14:32
Stimatul meu Marius Parciu, daca ai fi citit mai cu atentie, ai fi observat probabil ce anume spun prin acest material, iar afirmatia "sa arunci acuze" mi se pare scoasa din putzul gandirii lui emil bobu, daca ma intelegi.

Vrei un exemplu de material argumentat? Pe blogul tau, materialul "Candidati la primarie" spune asa [printre altele]: "Ionel Oancea a fost desemnat de PC sa candideze pentru primarie. Dezamagire mare. In partid (cred), dar mai ales in randul oamenilor din presa."
Te anunt oficial ca lucrez in presa de foarte multa vreme [si ne si cunoastem personal] desi nu sunt reporter si sunt profund dezamagait fix la un metru distanta vizavi de Oancea. Asta daca ma intelegi.
Si cum vorbesti tu in numele presei? Esti purtator de vorbe sau...?
Mai citesete o data si poate o sa intelegi ce si cum.

Iar reprosuri FIX nelalocul lor poti sa faci unde vrei, doar ca la mine n-o sa-ti mearga.
de kojocel in data de 2008-03-22 16:58
Aproape toti jurnalistii prezenti sambata la acel eveniment si-au exprimat dezamagirea CU VOCE TARE. Ba chiar era sa izbucneasca o bataie intre Ionel Oancea si unul dintre ei. Nu imi place sa generalizez si nici nu as fi vorbit in numele cuiva. Am scris doar impresia care mi-a ramas.

Revenind la textul tau initial "cine la ora actuala nu scrie la comnada in Romania? Vreau si eu un exemplu (din presa adica) care sa-mi contrazica parerea". EU nu scriu la comanda. Si mai sunt si altii. Asta vroiam sa spun in primul raspuns.

Ce postez pe blog nu are legatura cu presa. Nu cred ca cineva ar putea considera ceva ca e presa.

Totusi, cine esti? :D
de marius in data de 2008-03-23 09:11
...pai, hai sa zicem ca am facut, la un anumit dat, niste pagini de administratie locala... :d
de kojocel in data de 2008-03-23 19:33


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare