Rade harb de oala sparta
Et pluribus unum

"Nu merita sa plângi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plângi." Gabriel Garcia Marquez
 • Et pluribus unum
 • Aboneaza-te la insemnari
 • Blog Status
 • Vizitatori:
  106.035
   
 • Insemnari:
  43
   
 • Comentarii:
  57
   

"Moralitatea este atitudinea pe care o luam fata de oamenii care ne displac". Oscar Wilde

Magazin naturist
 

Un oras cat un rahat de cioara
     media: 5.00 din 3 voturi

De cum da caldura, Iasul incepe sa se transforme. Sa prinda culoare adica. Ca e vorba de un alb preponderent, nu mai conteaza. Si sa nu va imaginati ca albul se trage de la casele date cu var, sau de la copacii vopsiti cu var sau de la vopseaua de marcaj de pe sosea (care e lipsaaaa prin multe cartiere, unde locuiesc contribuabilii obisnuiti, nu... stim noi cine). Nu, nici vorba de asa ceva. E mult mai simplu: de la cacatul de cioara care se imprastie precum un covor persan pe toate soselele orasului.
Macar nu-mi pare rau: e un cacat colorat si parfumat. Pun pariu, ca cine vine prima data in Iasi, site mirosul de pe la Vaslui, asa; cu o certitudine nestramutata - chiar de conduce cu ochii inchisi, stie ca ajunge in Iasi.

Edilii locali cred ca-s depasiti de situatie: cum mama naibii scapam de ciori? Grea intrebare, dar nu fara raspuns.

Hehe, imi si imaginez niste fitze din alea intzolite, care urca copoul in drum spre universitate, pe la 7 dimineata, cum le pica norocul pe nas sau pe partea negru colorata a bluzei!
Una peste alta, problema e deja apasatoare si rusinoasa, ca vorba aia [si asta doar ca un aspect singular] - da caldura si vin si strainii in Iasi, ca sa viziteze monumetele istorice, ca, deh, Iasul e oras cultural.
Sau cine stie? O fi si ciorile un element de referinta pe cartile de vizita / vederi si nu stiu eu? Heh, daca nu, ar trebui introduse.

Cum ar fi sa vezi prin oras, cand abia se crapa de ziua, un pluton de soldatei cu armele indreptate spre copaci si care, la intrebarea: Da ce faceti ma aici? sa zica sec: exersam trasul cu pusca si facem curatenie in oras!

Dar sa nu fiu prea pesimist: exista si aspecte pozitive. Barem cand se pisa boschetarii prin oras, nu se mai simte mirosu!

Iar daca va apuca nevoile prin oras, nu va faceti griji ca nu aveti hartie igienica : ciorile rezolva totul! 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare